Schop


“I used to bite my tongue and hold my breath
Scared to rock the boat and make a mess

So I sat quietly, agreed politely”


Half 7, het is een bijzondere dag. Vandaag word ik gewekt door mijn wekkerradio in plaats van een van mijn kindjes. Katy Perry zingt me de dag in. 


Het militaristische ochtendprogramma start: bed uit, ontbijt maken voor beiden, voor de oudste broodtrommel en fruitbakje voor school maken, pakje melk en beker erbij, poepluier verschonen van de jongste, hij wil niet, poep van de vloer vegen, nog een keer poepluier verschonen, jongste aankleden, oudste helpen aankleden, jongste opnieuw sokken aantrekken want ze zijn somehow uit gegaan, andere broek voor oudste halen want dat wil ze, en er is geen tijd voor pedagogisch verantwoorde discussie dat ze die dan maar zelf moet pakken, willen we tenminste op tijd de deur uit komen, helpen legging uit te trekken en broek aan te trekken, opnieuw sokken van jongste aantrekken, het opgeven, iPad aan en zelf onder de douche. Terwijl de zeep uit mijn haar in mijn ogen loopt hoor ik gegil van beneden: ruzie over de iPad. Snel haar uitspoelen, halfslachtig wat kleren aantrekken, half aangekleed beneden komen waar ze dan weer lief saampjes een spelletje op de iPad aan het doen zijn. Dus tijd voor de rest van mijn kleren en make-up. 


Als ik zelf toonbaar genoeg ben om de deur uit te gaan, en de grens voor wat toonbaar is is de afgelopen maanden best een beetje naar beneden gegaan, pak ik de nieuwe schoentjes voor mijn jongste. Nu hij goed kan lopen, hebben we in plaats van de babyschoentjes waarmee hij rondkroop bruine sneakers aangeschaft. Hij ziet er cool uit, ik kan niet anders zeggen. 


Terwijl ik in de keuken de ontplofte ontbijtboel een beetje in het gareel probeer te brengen hobbelt de jongste naar me toe. Hij gaat stil staan naast mijn benen en geeft me een schop. Huh? Hij kijkt me aan en barst in lachen uit. Daar kun je zulke coole schoenen natuurlijk ook uitstekend voor gebruiken.

Daar sta je dan. En ondertussen heeft mijn oudste op de iPad opnieuw Katy Perry gevonden. De tekst van Roar schalt door de kamer.

“I got the eye of the tiger, a fighter
Dancing through the fire
'Cause I am a champion, and you're gonna hear me roar”

Text: Wonder Mama Pamela

Laat een opmerking achter

Let op, opmerkingen moeten goedgekeurd worden voor ze worden gepubliceerd

Top