Lekker Thuis

In deze tijd van thuisblijven uit angst, voor veiligheid van anderen of jezelf, en het overspoeld worden door tips wat je dan precies moet doen (ik ben toch geen schooljuf!?), is het eigenlijk best heerlijk.

Heerlijk om je kleintje lekker te zien ravotten, lekker om zo ontzettend veel tijd met elkaar door te brengen. Het dagelijkse leven biedt al voldoende uitdaging. Druk met een baan, carrière maken maar toch ook tijd hebben voor je gezin, ook misschien ergens een beetje sporten, allemaal door in de kadans.

Maar nu ineens is die kadans weg, en ondanks de moeilijkheid en schuld die dit met zich meebrengt, is het ook gewoon heerlijk. Even niet productief te hoeven zijn, maar voor de zoveelste keer luisteren naar je kindje, proberen snel de babyschoentjes aan te krijgen zodat de hond in elk geval buiten z’n behoefte kan doen, ritssluiting snel dicht en naar buiten.

Oh nee, nog niet, eerst even de andere schoentjes toch maar aan. Ze wilde niet de oranje schoenen, het hadden de roze sneakers moeten zijn. Gelukkig zijn kinderen vaak ontzettend duidelijk in wat ze willen. En is daar een ouder om in die wil te voorzien.

Het is zo ontzettend genieten met kleine kinderen thuis.

Zodra het je lukt het schuldgevoel achter je te laten, te accepteren dat je tijdelijk iets minder oplevert maar ook te realiseren dat jij waarschijnlijk de enige bent die dat merkt.

Het is maar hopen dat zij het zich later ook nog zullen herinneren, want de warmte die deze tijd met zich meebrengt, en de zegen die het is om ontzettend veel tijd met je gezin door te brengen, is het herinneren waard.

Dat iedereen maar mag genieten van de mooie momenten die er zijn. “Live in the moment” krijgt ineens een hele positieve lading. 

Wonder Papa Matthijs

Photo by Picsea on Unsplash

Laat een opmerking achter

Let op, opmerkingen moeten goedgekeurd worden voor ze worden gepubliceerd

Top